כשזה מגיע למטבח אין שף שיעדיף כיריים חשמליות על כירי גז. למעשה, הדור המתקדם של מכשירי בישול בגז כל כך מוצלחים שאפילו בטריטוריות מסורתיות כמו גריל הפחמים או הטאבון, נגלה שמרבית השפים מעדיפים גריל שעובד על גז; גם בסיסי הטאבונים המסורתיים לשריפת עץ מוחלפים בהדרגה במבער לטאבון שפועל באמצעות גז.
קסם של אש ישירה
האש הילכה קסם על האדם עוד משחר ההיסטוריה, המיתוס של פרומתאוס עדיין זורם בעורקינו ושפים רבים אוהבים לעבוד עם להבה ממוקדת שהם שולטים בה שליטה מלאה – זה מה שנותן להם הברנר לקצבים.
ברנר לקצבים הוא למעשה מבער גז אישי שמאפשר לשף הרבה יותר חופש פעולה נקודתי משנותנות לו כיריים. מדובר בשיטת בישול כירורגית, על פי רוב העבודה באמצעות ברנר לקצבים תהיה קצרה ומדויקת, לתת טאצ’ של גימור לקינוח המוקרם, צריבה קלה לנתח ועכשיו זה ממש מושלם.
כירי הגז הן כבר מאה שנה ידידותיו הטובות של הטבח, אבל בלי ששמנו לב אירעה מהפכה שלמה ואנחנו לא מתכוונים רק לברנרים. כירי גז מקצועיות מאפשרות היום ויסות ומיקוד של הלהבות ברמות דיוק שלא הכרנו. שסתומים ווסתים חכמים הופכים את העסק להרבה יותר מדעי ובטוח. לכן, אנחנו רואים את הגז חודר גם למכשירי בישול מסורתיים כמו מנגל או טאבון שמיוצרים ומשווקים היום גם בגרסת גז. בשונה מהחשמל, הגז מספק להבה אמיתית שעליה אפשר לשלוט ולהגיע בדיוק לתוצאה של בישול מסורתי על גחלים ואש.
המומחים לציוד גז למטבח
בישראל, הכתובת המתבקשת למי שמחפש ברנר לקצבים ואביזרי גז מתקדמים אחרים למטבח היא חברת אביבי חיים בע”מ. החברה מתמחה בעיבוד שבבים וייצור מוצרים נלווים איכותיים לענף הגז כמו ברזי ניתוק, מחברים, וסתי גז, כלב גז ועוד. בנוסף, החברה גם מייצרת ציוד גז למסעדות ומשווקת אביזרי גז ייחודיים כמו ברנרים, מבער לטאבון ומגוון רחב של כיריים חכמות עם כל הציוד הנלווה.