טלפון: 0722-575-360

פקס: 03-5593789

דוא"ל:

avivih@havivi.co.il

כתובת:

רח' הסדנא 8 ביתן 10 א.ת חולון

הקטלוג שלנו

(הקליקו להורדה)

מה ההבדל בין כיריים למסעדות לכיריים ביתיות?

.Haim Avivi Gas ltd

ההשוואה בין כיריים ביתיות לכיריים למסעדות מתחילה כבר ברמת התכנון הראשונית. כיריים ביתיות מותאמות לשימוש יומיומי מתון יחסית, כאשר הצרכים העיקריים הם בישול למשפחה או לאירוח מצומצם. הן מתוכננות לפעול בעוצמות חום בינוניות, עם דגש על נוחות שימוש, עיצוב מודרני והתאמה למטבח ביתי קטן או בינוני. מנגד, כיריים למסעדות נבנות לשימוש אינטנסיבי ורצוף לאורך כל שעות הפעילות של העסק, לעיתים במשך עשרות שעות בשבוע. הן מתוכננות לעמוד בעומסים כבדים, עם עוצמות חום גבוהות בהרבה, משטחי עבודה רחבים יותר ויכולת להתמודד עם מספר סירים או מחבתות גדולות במקביל. לכן, בעוד שבבית די בכיריים קטנות או בינוניות כדי לענות על הצרכים, במסעדה נדרשת מערכת עמידה וחזקה שתוכל לעמוד בקצב העבודה.

עוצמת החום ותפוקת עבודה

אחד ההבדלים הבולטים ביותר טמון בעוצמת החום שמספקות הכיריים. במטבח ביתי, הכיריים נועדו בעיקר להרתחת מים, טיגון, בישול בסיסי ואפייה קלה, ולכן הן מפיקות חום שנע סביב כמה אלפי BTU לכל מבער. לעומת זאת, כיריים למסעדות כמו של חברת אביבי חיים מצוידות במבערים חזקים במיוחד, המספקים עוצמות חום של עשרות אלפי BTU, מה שמאפשר בישול מהיר, צלייה בטמפרטורות גבוהות ושמירה על יעילות גם כאשר עובדים עם כמויות מזון גדולות. במטבח מקצועי, מהירות העבודה היא קריטית, וכל עיכוב קטן עלול לגרור פגיעה בשירות ללקוחות. מסיבה זו, כיריים תעשייתיות כוללות גם אפשרות לשליטה רחבה יותר בעוצמת הלהבה, החל מבישול עדין של רטבים ועד ללהבה עוצמתית להכנת מנות מוקפצות.

חומרים, עמידות ותחזוקה

היבט חשוב נוסף בהבדלים בין כיריים ביתיות לכיריים מקצועיות קשור לחומרים מהם הן עשויות. במטבחים ביתיים, הדגש הוא לעיתים על מראה אסתטי, משטחי זכוכית קרמית או נירוסטה בעיצוב מוקפד. כיריים למסעדות, לעומת זאת, מיוצרות כמעט תמיד מנירוסטה עבה ועמידה במיוחד, המסוגלת להתמודד עם עומסי חום גבוהים, שימוש אגרסיבי וניקוי תדיר. הן מתוכננות כך שתחזוקתן תהיה פשוטה, עם חלקים נשלפים לניקוי יומיומי ושמירה על היגיינה בהתאם לדרישות משרד הבריאות. בעוד שבבית ניקוי יומיומי יספיק לשמירה על מראה תקין, במסעדה מדובר בדרישה מחייבת כחלק מתו התקן לעבודה במטבח מסחרי.

היבטים של בטיחות ותפעול

לצד ההבדלים בעוצמה ובחומרים, ישנם גם הבדלים משמעותיים בהיבטי הבטיחות. כיריים ביתיות מגיעות לרוב עם מנגנוני בטיחות אוטומטיים המיועדים למשתמשים לא מקצועיים, כגון ניתוק גז במקרה של כיבוי להבה. במסעדות, כיריים נדרשות לעמוד בתקנים מחמירים עוד יותר, שכן העבודה נעשית בסביבה לחוצה ורבת סיכונים. הן כוללות שסתומים חזקים, מערכות אוורור מותאמות ושילוב עם מערכות גילוי וכיבוי אש. נוסף על כך, התפעול במסעדה מחייב צוות מיומן, בניגוד לבית שבו כמעט כל אדם יכול להשתמש בכיריים. ההבדל הזה משפיע גם על האופן שבו מתוכננות המערכות – מסעדה זקוקה למערכת שנשלטת בקלות אך מאפשרת עבודה מהירה ורציפה, בעוד שבבית דגש רב יותר ניתן לפשטות שימוש ולבטיחות משפחתית.

ההבנה של ההבדלים הללו תאפשר לכל אחד לבחור את הפתרון הנכון עבורו, בין אם מדובר במטבח משפחתי נעים או במטבח מקצועי המשרת מאות סועדים מדי יום. אם עדיין אינכם בטוחים, עזרה של מומחה היא בדיוק מה שאתם צריכים. פנו עוד היום לאביבי חיים ונשמח להעניק ייעוץ מקצועי ואדיב.

הקטלוג שלנו:

מאמרים נוספים לעיונכם

עגלת הקניות19
ווסת גז מקסי לפזגז
-
+
ווסת דו שלבי 10 קילו 30 מיליבר
-
+
ווסת חמצן מקסי
-
+
ווסת 12 קג 30 ג נובה קומט
-
+
ווסת למילוי הליום
-
+
ווסת למאפיות  (42 קג 40 מיליבר)
-
+
ווסת 4 קילו 30 גרם
-
+
ווסת 55 ק"ג 30 גרם רגו
-
+
שעון 0-100 מיליבר מנרוסטה
-
+
ווסת גז מיני לסופרגז
-
+
ווסת 10 ק"ג 50 מב"ר
-
+
שעון 0-16 בר תבריג 1/8
-
+
סכום זמני
 6,407.4 (כולל מע"מ)
סה''כ
 6,407.4
מוצרים מומלצים
ממלא מקום
 470.0 המחיר לפני מע"מ
ווסת מקסי -CO2
 399.0 המחיר לפני מע"מ
שעון 0-4 בר
 50.0 המחיר לפני מע"מ
ווסת 3/4 FRS
 430.0 המחיר לפני מע"מ
המשך לקנות
19